V Otrokovicích budou testovat iglú pro bezdomovce

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE - Otrokovická Charita se rozhodla otestovat speciální iglú pro bezdomovce. Serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Charity Otrokovice Tomáš Bernatík.

Charita Otrokovice dostala nově darem čtyři tyto nouzové přístřešky, které bude testovat ve službě Terénní program Samaritán. „Iglú jsme získali díky podpoře zlínské firmy Spur, která se zabývá jejich výrobou,“ uvedl vedoucí služeb Samaritán Aleš Jaroš.

Přímo v terénu budou charitní pracovníci vyhledávat uživatele, kterým tato iglú na zimní období zapůjčí. „Disponujeme celkem čtyřmi kusy ve dvou velikostech. Sami jsme si toto iglú na zahradě Azylového domu Samaritán vyzkoušeli, abychom našim uživatelům mohli poradit s jejich sestavením,“ sdělil terénní pracovník Jakub Vítek.

Do České republiky přinesl iglú pro bezdomovce pár z Ostravy Pavla Klečková a Manu Chilaud, a to z Francie. Iglú je složené do minuty a díky vnitřní izolační polyethylenové pěně a vrstvě hliníkové fólie si člověk iglú vyhřívá sám vlastním teplem. Uvnitř se tak teplota zvedne až o 15 stupňů Celsia oproti vnějším podmínkám. Iglú je nehořlavé, voděodolné, omyvatelné a opravitelné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x