V Otrokovicích schválili programy pro poskytování dotací

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Otrokovičtí radní schválili programy pro poskytování dotací v oblasti kultury, sportu a mládežnického soutěžního sportu na rok 2020. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Součástí programů jsou i návrhy finančních částek, které by měly být v rozpočtu města k těmto účelům vyčleněny. Finanční objemy budou platné až po schválení rozpočtu města Otrokovice na rok 2020.

„Hlavním cílem Programu pro poskytování dotací z rozpočtu města Otrokovice v oblasti kultury 2020 je podpora provozních nákladů, cestovních nákladů a ostatních nákladů. Důvodem vzniku tohoto Programu je péče a vytváření podmínek pro volnočasové aktivity v oblasti místní kultury. Město podporuje spolky a organizace provozující svou činnost v pronajatých prostorech. Protože se jedná o organizace, jejichž hlavní činnost není zaměřena na dosahování zisku, město přispívá tímto způsobem na jejich kulturní činnost,“ vysvětlil Petr Ťopek, otrokovický místostarosta, který má v gesci oblast sportu a kultury.

Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků programu oblasti kultury v roce 2020 byl navržen do rozpočtu města ve výši 450 tisíc korun stejně jako v loňském roce.

Sportovcům rozdělí v následujícím roce radnice oproti roku 2019 částku vyšší o 5 %. Navrženo je 7 717 500 korun. Žádat o dotace mohou spolky se sídlem v Otrokovicích, které vykonávají činnost v oblasti tělovýchovy a sportu. Činnost spolku ale nesmí být komerční se zaměřením na dosahování zisku a jeho členové musí být fyzické osoby. „Do programu pro poskytování dotací z rozpočtu města Otrokovice v oblasti sportu pro rok 2020 bylo oproti roku 2019 implementováno několik nepříliš podstatných úprav. Týkají se zejména účelů, na které mohou být peněžní prostředky použity,“ uvedl Petr Ťopek.

Teprve druhým rokem byl otrokovickým zastupitelům předložen ke schválení Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Otrokovice v oblasti mládežnického soutěžního sportu. Oproti roku 2019 je v návrhu programu několik změn převážně formálního charakteru. Věk mládeže, pro které je program určen, se rozšiřuje na 6 až 19 let věku, aby se horní hranice kryla s věkem dorosteneckých soutěží. Náklady na cestovné a dopravu byly rozšířeny o náklady na ubytování a startovné. Mládeži v oblasti sportu je navržena stejná částka jako v roce 2019, a to jeden milion korun.

 „Zástupci kulturních i sportovních spolků, potenciální žadatelé o dotaci, budou pozváni na tradiční setkání s vedením města a členy příslušných k podrobnému představení jednotlivých programů,“ uvedla vedoucí odboru školství a kultury Barbora Šopíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x