V Pačlavicích došlo k pádu štítové stěny rodinného domu

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – Včera krátce před polednem zasahovaly tři jednotky hasičů u pádu štítové stěny rodinného domu v Pačlavicích na Kroměřížsku. Událost se naštěstí obešla bez zranění.

Hasiči průzkumem zjistili, že nedošlo ke zranění žádné osoby a obyvatelé domu se nacházejí v jeho bezpečné části. Štítová stěna se sesypala na sousední pozemek, kde se nikdo nenacházel,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči tak na místě řešili stabilizaci narušené části domu. Velitel si na místo povolal statika, který posoudil stav celého objektu a se kterým řešil podrobnosti zabezpečení narušených konstrukcí.

Tento druh činnosti není pro hasiče denním chlebem, ale je náročný fyzicky, časově a hlavně je to velmi odborná činnost,“ zmínila Javoříková.

Hasiči na místo přivezli kontejner s dřevěnými prvky, které použili k vytvoření pažení, a také technický kontejner s nářadím, nástroji a dalšími prostředky pro stabilizaci. Následně proti možnému pohybu a pádu zajistili stěnu přiléhající ke štítu.

Poté hasiči s pomocí výškové techniky provedli zakrytí poškozené stěny plachtami a již téměř za tmy se vrátili na své stanice,“ dodala mluvčí hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->