V Pačlavicích hořel rodinný dům. Žena se popálila a nadýchala kouře

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – Ve čtvrtek večer došlo v Pačlavicích na Kroměřížsku k požáru rodinného domu, kde se nacházely tři osoby a několik zvířat. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek.

V době příjezdu hasičů byli všichni tři obyvatelé mimo dům. Jedna žena byla popálená a intoxikována kouřem.

Hasiči ženě poskytli první předlékařskou pomoc včetně kyslíkové terapie. Zraněnou si poté převzala posádka zdravotnické záchranné služby,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Dům hasiči odpojili od elektřiny a plynu. Poté provedli průzkum objektu. „K samotnému požáru došlo v jednom z pokojů, ale hustý kouř pronikl do téměř celého domu. Hasiči ihned zahájili hasební práce a začali s přirozeným odvětráváním zakouřených místností,“ pokračovala Javoříková.

Požár měli během krátké chvíle uhašený. Poté postupně rozebírali v zasažené místnosti nábytek, vynášeli ho ven a kontrolovali termokamerou místnost a blízké okolí, aby nikde nezůstala skrytá ohniska.

Při zásahu hasiči vynesli ze zasažené místnosti tři želvy a umístili je do odvětraných prostor domu, kde se nacházel i leguán. Zachráněná zvířata vyvázla bez zranění,“ informovala mluvčí hasičů.

Podle vyšetřovatele hasičů byla příčinou požáru technická závada vyhřívací podložky položené na posteli.

Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun,“ dodala Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x