V pondělí to vypukne. Do lavic ve Zlínském kraji usedne 6 500 prvňáčků

Nový školní rok začíná 4. září. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - 4. září začíná pro všechny školou povinné nový školní rok. Do lavic některé ze základních škol ve Zlínském kraji poprvé usedne na 6 500 dětí. Oproti loňskému roku je to přibližně o pět stovek prvňáčků více. Do prvního ročníku nastoupí také více středoškoláků.

„Celkový počet žáků základních škol v kraji od září opět vzroste, odhadem o 600 až 700. Celkem jich bude 52 800. Do prvních tříd totiž nyní nastupuje více dětí, než kolik v červnu vyšlo ze základních škol deváťáků. Budeme mít i více středoškoláků. Do prvního ročníku jich je zapsáno přibližně o 600 více než vloni,“ uvedla krajská radní pro oblast školství Zuzana Fišerová.

Do prvních ročníků středních škol v regionu letos nastoupí až 7 700 žáků. Některou ze středních škol ve Zlínském kraji bude v denní formě studovat 26 tisíc středoškoláků. Přibližně stejný zůstane počet dětí v mateřských školách.

K 1. září 2023 ve Zlínském kraji působí 323 mateřských a 264 základních škol, většinu z nich zřizují obce. Zlínský kraj aktuálně zřizuje 99 školských příspěvkových organizací, z toho je 46 středních škol. Patří sem také 20 základních uměleckých škol, 12 dětských domovů a jedna konzervatoř.

Dalšími zřizovateli školských zařízení jsou soukromé subjekty, stát a církev.

Zdroj: Zlínský kraj

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x