V Prakšicích chystají první Folklorní ples

1. Folklorní ples v Prakšicích se uskuteční už 13. ledna. Ilustrační foto (archiv: spolek Pašovsko – Prakšická hodová chasa)
UHERSKOBRODSKO - Sobota 13. ledna. To je datum, které je potřeba si zapsat do kalendáře, pokud holdujete akcím spojených s folklorem. V Prakšicích u Uherského Brodu se totiž připravují na první ples tohoto druhu. A že je na co se těšit.

1. Folklorní ples si pod patronát vzala sama obec Prakšice spolu s FS Holomňa a spolkem Pašovsko – Prakšická hodová chasa. Vše odstartuje v sobotu 13. ledna od 20:00 v prakšickém sále tamní školy.

„Nemuseli jsme dlouho přemýšlet nad tím, kdo na plese zahraje a zazpívá. S DH Hradčovjanka a cimbálovkou Lintava už máme bohaté zkušenosti a je to záruka kvalitní hudby a zábavy v jednom,“ uvedla jedna z pořadatelek Pavla Gregůrková.

Na plese vystoupí mimo jiné také Ženský sbor Čerešňa a Folklorní soubor Rozmarýn. Čeká na Vás i tombola s hodnotnými cenami.

„Zajímavostí bude jistě i promítání krátkého videozáznamu z prvních prakšických hodů z roku 1970 s komentářem kronikáře Františka Buráně. Navíc se vlastně nejspíš poprvé sejde na jednom místě několik stárků, stárek, mládků a mládek, kteří byli léta hlavními hrdiny našich hodů. Tak si přijďte zazpívat, zatančit a třeba i něco v naší tombole vyhrát. Moc se na Vás těšíme,“ dodala pořadatelka Pavla.

Vstupné na ples je 200 Kč na místě, v předprodeji pak 150 Kč (OÚ v Prakšicích, Jednota Prakšice). Kroj, či jakýkoliv tematický dress code vítán.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x