V předvánočním čase chystají v Bystřici bohatý kulturní program

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Bystřice pod Hostýnem)
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Pestrý adventní prosinec letos připravilo město Bystřice pod Hostýnem. Občanům i návštěvníkům nabídne zajímavý kulturní program, malý adventní jarmark i výborné občerstvení, serveru Zlin.cz to sdělila vedoucí odboru cestovního ruchu a kultury bystřické radnice Vendula Perůtková.

Dějištěm všech akcí je Masarykovo náměstí v centru, ozdobené letos novým betlémem vyřezávaným z lipového dřeva, dílem studentů a učitelů místní Střední školy nábytkářské a obchodní.

Program zahájí v pátek 6. prosince tradiční Rozsvícení vánočního stromu spojené s ohňostrojem, hudebním a tanečním vystoupením dětí, vítáním Mikuláše, nadílkou a s výstavou dětských obrázků ve vestibulu radnice. Na sobotní podvečer 7. prosince je v zámecké konírně připravena vernisáž výstavy historických betlémů ze sbírky Jitky Růžičkové. Začátek je v 17.00 hodin a výstava potrvá do 22. prosince.

Na venkovním pódiu se během adventu vystřídá množství účinkujících – žáci a učitelé ZUŠ vystoupí v rámci akce Česko zpívá koledy (11. prosince od 17.30 hodin), místní pěvecký sbor Jaderničky se představí společně s Cimbal Classic Vánočním koncertem (13. prosince od 18.00 hodin) a dětské soubory Píšťaličky a Malá Rusava a Valašský soubor písní a tanců Rusava vystoupí v programu Valašské vánoce v úterý 17. prosince od 16.00 hodin. „Novinkou letošního adventu bude zimní kino. Návštěvníci se mohou těšit na projekci filmů Pelíšky (9. prosince od 17.00 hodin), Anděl Páně 2 (16. prosince od 17.00 hodin) nebo Přijde letos Ježíšek? (20. prosince od 17.00 hodin),“ upřesnila Perůtková. Po celý prosinec jsou na bystřickém náměstí otevřeny také stánky s občerstvením a vánočními dekoracemi. Od 9. do 23. prosince se budou prodávat i vánoční stromky.

Vánoční svátky vyvrcholí v místním kostele sv. Jiljí 25. prosince společným vystoupením Pěveckého sdružení Tregler a Holešovského chrámového sboru (od 18.00 hodin.)

Nový rok uvítají Bystřičtí ohňostrojem připraveným na středu 1. ledna 2020, začátek je v 18.30 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x