V Rožnově bude od června nový lékař pro děti a mládež

Foto: zdroj pediatrieroznov.cz
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM -Novou ordinaci otevře od června v Rožnově pod Radhoštěm lékař pro děti a mládež Marian Šmoldas. Oproti předpokladu otevře měsíc později kvůli epidemiologické situaci, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Petra Graclíková.

V polovině února podle Graclíkové zaskočila rodiče dětí zpráva o chystaném ukončení činnosti současné lékařky Ivy Šebestové, a proto se rodiče ptali, který pediatr převezme tolik dětí do své péče. „Společné úsilí vedení města vedlo k rychlému kontaktu na pana Šmoldase, který na jednání potvrdil zájem o otevření pediatrické ambulance. Město poskytlo součinnost v nutných administrativních krocích, které jsou k registraci ambulance nutné,“ uvedla mluvčí.

Ordinace bude zajišťovat péči pro děti a dorostů. O měsíc později ordinace otevře kvůli čekání na vypsání termínu konání výběrového řízení. „Bez tohoto výsledku bohužel nebylo možné začít vykonávat lékařskou činnost v Rožnově a otevření pediatrické ambulance se muselo posunout. Hlavní příčinou byla epidemiologická situace, která pozastavila činnost některých odborů na krajském úřadě,“ uvedla Graclíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x