V Rožnově opraví cesty za téměř 10 milionů korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V letošním roce je naplánováno několik oprav povrchů místních komunikací v Rožnově pod Radhoštěm v hodnotě téměř 10 milionů korun. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

V rámci zakázky obnovy místních komunikací bude v Rožnově opraveno celkem 2,5 km komunikací o ploše 12 400 metrů čtverečních. První část oprav začne již v pondělí 19. dubna na Tyršově nábřeží a na tuto opravu budou postupně navazovat další. Do konce června 2021 by měly být hotovy opravy za 6 900 000 Kč, současně bude od začátku června probíhat oprava komunikace v oblasti Hranička Láz za necelých 2 800 000 Kč.

Stejně jako v předchozích letech, tak i v letošních jarních měsících začíná obnova povrchů místních komunikací. Obnova povrchů silnic je nezbytná zejména proto, aby byly opraveny výmoly na cestách, které vznikly v zimním období a provoz ve městě byl následně plynulý bez větších omezení. První část oprav bude trvat od 19. dubna do 30. června 2021.

„Řidiči si určitě všimli, že jsme v posledních letech se stavem komunikací pohnuli. Nejhorší úseky jsme vyřešili a pokračujeme dál. Na tento rok máme naplánovaných 7 oblastí, kde dáme do nového povrch cest. Doba je těžká a cítí to i v daňových příjmech rozpočet města. Proto jsem rád, že nám i zde pomohly s financováním dotace. V tomto případě jsme dosáhli na téměř polovinu celé hodnoty oprav. Cena díla je 6,9 milionů Kč, z toho dotace činí 3,2 milionů,“ upřesnil místostarosta Jan Kučera.

Opravy začnou na komunikaci na ulici Tyršovo nábřeží, poté budou pokračovat na ulici Zuberská, ulici 1. máje, ulici Bayerova, ulici Nerudova a Pletařská a poslední opravovaná místní komunikace bude na ulici Kulturní,“ vysvětluje Drahomír Janíček z Odboru Správy majetku a dodává: „Prosíme řidiče o trpělivost a tolerantnost. Opravy cest mohou přinést částečná dopravní omezení. Snažíme se omezení snížit na minimum“. Oprava komunikace Hranička – Láz by měla proběhnout v měsíci červnu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x