V Rožnově pod Radhoštěm vzplála galvanovna. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu

foto: HZS Zlínského kraje
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Dnes pár minut po půlnoci vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči k požáru galvanovny v Rožnově pod Radhoštěm. Díky rychlému zásahu a použití výškové techniky se požár podařilo uhasit během několika hodin.

Jen pár minut po půlnoci vyjížděly dobrovolné a profesionální jednotky hasičů do Rožnova pod Radhoštěm. Na operační středisko přišlo hlášení, že tady hoří galvanovna.

Na místo jako první přijeli hasiči z Rožnova a hned po nich jednotka z Valašského Meziříčí. Okamžitě se začalo s průzkumem hořící budovy a ukázalo se, že oheň zasáhl plochu asi šesti set metrů čtverečních.

Když na místo dorazil územní řídící důstojník, převzal si velení a vyhlásil třetí stupeň požárního poplachu. Třináct jednotek potom k hašení použilo několik hasebních proudů a výškovou techniku. Ke galvanovně přijela taky chemická laboratoř z Frenštátu pod Radhoštěm, aby mohla měřit koncentraci škodlivin.

Díky rychlému zásahu se podařilo za hodinu a půl lokalizovat požár. Stupeň poplachu se tak snížil a řídící důstojník mohl zredukovat počet zasahujících jednotek. O půl čtvrté ráno už byla vyhlášena likvidace požáru. Na dohlídku u budovy ale zůstali hasiči z Rožnova.

Příčinu požáru galvanovny přijel zjistit vyšetřovatel hasičů spolu s týmem Policie ČR. Jejich práce pokračovala ještě v dopoledních hodinách.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x