V Rožnově přibudou nová parkovací místa

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Od pondělí 22. března začnou stavební práce na vybudování kolmého parkovacího stání v ul. Písečná (dříve ul. Horská) v Rožnově pod Radhoštěm. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Petra Graclíková.

V oblasti sídlišť se obyvatelé potýkají s problémem nedostatečných parkovacích ploch a velmi těžko se hledají nová prostranství pro výstavbu, avšak v této lokalitě se nový prostor podařilo najít. V ulici Písečná u základní školy 5. května bude vybudováno 22 parkovacích míst, které budou již od konce května sloužit řidičům.

Práce s sebou přinese několik omezení. Z důvodu pohybu těžké techniky nesmí na této komunikaci občané parkovat po dobu stavby svá vozidla, jelikož je nutné zachovat silnici průjezdnou.

„Slíbili jsme, že budeme řešit parkování ve městě a zejména na sídlištích. Najít nové prostory, kde je možné vybudovat parkovací místa, není vždy jednoduché, ale zde se nám to povedlo. Věřím, že nových 22 parkovacích míst obyvatelé sídliště uvítají,“ konstatoval starosta města Radim Holiš. V rozpočtu města je na vybudování těchto parkovacích míst alokováno 1,2 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x