V Rožnově se zvýší počet měřících zařízení a řidiče čeká snížení povolené rychlosti

Město Rožnov pod Radhoštěm se zaměřuje na dopravní bezpečnost. Foto: Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dopravní bezpečnost ve městě by mělo zvýšit několik opatření, které chystá rožnovská radnice. Týká se zejména hlavního tahu I/35, kde bude mít své místo nové zařízení měřící rychlost na nábřeží Dukelských hrdinů a druhé bude nainstalováno v lokalitě Tylovice. Řidiče čeká také několik změn v povolené rychlosti v konkrétních oblastech, kde budou zavedeny zóny s maximální rychlostí 30km/h, toto se týká zejména lokalit Rybníček a Záhumení.

Bezpečnější silniční provoz a cesty a snížení počtu dopravních nehod či střetů s chodci se snaží zajistit rožnovská radnice. Jedním z dalších opatření, které budou zavedeny v Rožnově pod Radhoštěm budou nová měřící místa, které budou měřit rychlost projíždějících vozidel v úseku nábřeží Dukelských hrdinů a poté v oblasti Tylovice směrem na Hutisko-Solanec, která je dle posledních měření dopravy stále více frekventovanou silnicí. Současně se v blízkosti nachází mateřská škola. Tato měřící zařízení doplní stávající tři, které se nachází na hlavní komunikaci u nákupní zóny, na Kramolišově a u Jánoštíka.

„Jsou lokality, kde pouhá značka maximální povolená rychlost bohužel nestačí a pokud chceme, aby byl provoz ve městě bezpečný nejen pro chodce, ale také pro samotné řidiče, musíme přistoupit i k těmto opatřením. S novými radary budeme upravovat limity i pro ty stávající a to tak, abychom byli v souladu s okolními obcemi. Stále platí, že pokud řidiči projíždějí obcí a nepatrně překročí maximální povolenou rychlost, nemusí se obávat žádného přestupkové řízení či pokuty,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica. 

Další opatření, která zavede rožnovská radnice jsou značky v několika oblastech, které budou snižovat maximální povolenou rychlost na 30 km/h. Jedná se převážně o obytné zóny nebo oblasti rodinné zástavby. První změny se dotknou lokality Rybníčky a Záhumení. „Tyto změny částečně vychází i z podnětů obyvatel, kdy jsme opakovaně obdrželi několik žádostí ke snížení rychlosti. Současně na Rybníčkách jsou některé ulice již touto značkou limitovány a sjednocení celé oblasti přinese také větší srozumitelnost pro řidiče a bezpečnější pocit pro obyvatele dané lokality,“ doplnil starosta města.  

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x