V Rudicích v noci hořela střecha rodinného domu. Uvnitř se nacházely dvě osoby

Foto: HZS ZK
RUDICE – V noci z pondělí na úterý zasahovali hasiči u požáru střechy rodinného domu v obci Rudice na Uherskohradišťsku. V době příjezdu hasičů byla střecha z poloviny v plamenech a uvnitř domu se nacházely dvě osoby.

Hlášení o požáru přijali hasiči přesně ve 23:02 hodin. Požární poplach byl ihned vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z Uherského Brodu a také dobrovolným hasičům z obcí Bánov, Bojkovice, Rudice, Šumice a Záhorovice.

V době našeho příjezdu hořela polovina střechy rodinného domu. Ještě před zahájením hasebních prací musela pohotovostní služba provozovatele sítě odpojit část ulice od přívodu elektřiny. Zasahovali jsme v dýchacích přístrojích. Požár byl uhašen několika proudy vody,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Velitel zásahu na místo následně povolal další jednotky. K požáru byly vyslány jednotky Zlínského kraje stanice Uherské Hradiště a Sbory dobrovolných hasičů obcí Luhačovice, Uherský Brod a Vlčnov.

V objektu byly dvě osoby, které se nadýchaly zplodin hoření. Byly ošetřeny Zdravotnickou záchrannou službou Zlínského kraje,“ pokračoval Žemlička.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 500 000 korun. „Včasným ohlášením i zásahem byly zachráněny nejen dva lidské životy, ale i majetek v předběžné výši 1 milion korun,“ zakončil Roman Žemlička.

Příčina požáru zůstává ve společném šetření hasičů a Policie České republiky. Ohledání místa požáru bude pokračovat dnes v dopoledních hodinách.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x