V Uherském Hradišti od zítřka bez roušky do ulic nesmíte

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Rada města Uherské Hradiště dnes vydala nařízení o povinnosti všech osob při pohybu na území města Uherské Hradiště zakrýt si ústa a nos respirátorem, rouškou, šálou, kapesníkem nebo jinou obdobnou ochrannou pomůckou sloužící k zamezení šíření koronaviru.

Nařízení je platné počínaje dnem 18. března 2020 až do odvolání. Dodržování nařízení města bude kontrolovat Městská policie Uherské Hradiště.

„Vážnost situace si toto nařízení města o povinnosti nosit roušky nebo jiné prostředky k ochraně sebe i ostatních vyloženě žádá. V žádném případě nám nejde o represi, ale o eliminování rizika šíření nákazy mezi obyvateli Uherského Hradiště. Jde o to na maximum zvýšit ochranu obyvatel zejména tam, kde je vyšší koncentrace lidí, tedy v obchodech, prostředcích MHD a na podobných místech,“ sdělil starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Město Uherské Hradiště doporučuje osobám starším 70 let nevycházet po dobu trvání nouzového stavu mimo svá obydlí, s výjimkou návštěvy zdravotnického zařízení za účelem zajištění neodkladné zdravotní péče.

Také zřizuje telefonické linky pro občany v karanténě a pro pomoc seniorům k zabezpečení základních životních potřeb, nákupům potravin či léků.  Podrobnosti jsou uvedeny na webu města. Linky fungují denně od 7.00 do 19.00 hodin na číslech 605 203 016 nebo 730 812 527.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x