V Uherském Hradišti se otevřel nový skatepark

V Uherském Hradišti vyrost skatepark za více než devět milionů. foto: www.mesto-uh.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Skoro po roce stavebních prací se v Uherském Hradišti otevřel nový špičkový skatepark. Areál za více než devět milionů láká příznivce skateboardingu a podobných sportů už od pátku.

V okrajové části aquaparku v Uherském Hradišti se v pátek 25. června otevřel nový skatepark. Dominuje mu velká bazénová část a dalších deset překážek. Místo nebylo vybráno náhodně, nachází se totiž v těsné blízkosti dalších sportovišť města.

A nejde přitom pouze o prostor pro jízdu na skateboardu, ale o multifunkční zařízení umožňující provozování dalších moderních sportů a volnočasových aktivit: jízdu na koloběžkách, BMX kolech či na kolečkových a in-line bruslích.

Celý projekt „Volnočasový spot u cyklotras v Uherském Hradišti“ nezahrnoval jen výstavbu skateparku, ale také vybavení prostoru lavičkami, stojany na kola, nebo třeba informačním panelem s mapou. Plní tak funkci volnočasového spotu a sdíleného prostoru.

Příprava stavby začala už vloni v červenci, ale příznivci si na otevření museli počkat až do konce letošního června. Výstavba totiž zahrnovala také vztyčení nového oplocení, terénní úpravy a rozvod veřejného osvětlení.

Skatepark spravuje, podobně jako většinu dalších sportovišť ve městě, příspěvková organizace Sportoviště města Uherské Hradiště. Od dubna do října bude areál otevřen mezi 9. a 20. hodinou, v rozmezí listopadu a března bude otevřeno jen do 16 hodin. Důležité je, že areál je určen hlavně dětem starším 15 let. Mladší děti by měly být na sportovišti pod dohledem rodičů.

„Původní skatepark vedle sportovní haly byl v podstatě provizorním řešením, které už neodpovídalo moderním trendům či požadavkům na bezpečnost. Původně jsme chtěli nový skatepark vybudovat na místě toho stávajícího, nakonec se ale jako mnohem vhodnější ukázalo umístění skateparku v jižním cípu areálu aquaparku. Jsem rád, že se Uherské Hradiště může nyní zařadit mezi místa, která v oblasti skateboardingu a podobných sportů nabízejí vysoký komfort. Mimo jiné tím doplňujeme již tak mimořádnou a komplexní nabídku nejrůznějších sportovišť ve městě.,“ říká starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x