V Uherském Hradišti vykradl trafiku zloděj s kšiltovkou s policejním nápisem

Foto: Policie ČR
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po zloději, který si z trafiky na autobusovém nádraží v Uherském Hradišti odnesl desítky tisíc korun. Zachytily ho kamery, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Lenka Javorková.

Případ se stal ve čtvrtek 8. října zhruba ve 22:30. „Zloděj rozbil kamenem okno trafiky, vlezl dovnitř a z pokladny odcizil několik desítek tisíc korun. Trafika je vybavena kamerami, které zloděje zachytily,“ uvedla Javorková.

Podle ní je muž ve věku od 40 do 50 let. „Na hlavě měl nasazenou kšiltovku s vyobrazením státního znaku a na bocích se žlutými nápisy policie. Čepici měl na hlavě nasazenou kšiltem dozadu. Dále měl oblečenou černou bundu, černé kalhoty s nápadně bílým nebo stříbrným opaskem a obuté měl kožené boty do špice,“ popsala Javorková.

Zloděj po krádeži utekl směrem do centra. „Pokud by ho někdo poznal nebo ho viděl v uvedenou dobu pohybovat se v okolí místa činu a mohl by kriminalistům sdělit poznatky vedoucí k jeho ztotožnění a objasnění případu, ať zavolá na linku 158 nebo kontaktuje kteroukoli policejní služebnu,“ řekla Javorková.

Pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny za trestné činy krádež vloupáním a poškození cizí věci až osmiletý trest vězení. Přísnější sazba je daná s ohledem na to, že se skutek stal v době vyhlášeného nouzového stavu kvůli šíření nemoci covid-19.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x