V ulicích Rožnova se chystá jarní očista

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V pondělí 30. března začne v Rožnově každoroční jarní bloková očista. Trvat bude celý měsíc - poslední ulice by měly být uklizeny do 28. dubna, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Marek Havran.

Majitelé a provozovatelé vozidel stojících na pozemních komunikacích a parkovištích budou o očistě informováni dopravní značkou. Očistu čeká více než 97 kilometrů silnic, 51,5 kilometru chodníků, 55 tis. m2 zpevněných ploch (parkovišť) a 55 běžných metrů schodů.

Zametací stroje se postarají o úklid více než 300 tun posypového materiálu a téměř 42 tun soli, kterou město vysypalo na komunikace v průběhu letošní zimy. Množství použitého posypového materiálu je s ohledem na průběh zimy nižší než v loňském roce, kdy město použilo na údržbu komunikací 1 051 tun posypového materiálu a 244 tun soli. „Očista se bude konat denně od 6.00 do 17.00 hodin. Prosíme vlastníky vozidel, aby se svými vozy vyklidili parkoviště a jednotlivá stání v daném termínu a tím umožnili bezproblémovou očistu. Efektivnost očisty bude do značné míry záviset na vstřícném přístupu obyvatel a organizací,“ požádal motoristy Pavel Solanský z odboru správy majetku rožnovské radnice, který má blokovou očistu na starosti.

Majitelé a provozovatelé vozidel stojících na pozemních komunikacích a parkovištích budou o očistě informováni dopravní značkou. Toto přenosné dopravní značení bude na dotčených komunikacích umístěno minimálně sedm dnů před zahájením blokové očisty. Řidičům, kteří nebudou toto dopravní značení respektovat, bude hrozit bloková pokuta.

Kromě pevně dané blokové očisty se začne v Rožnově s postupnou očistou města již v pondělí 9. března. „Stroje začnou postupně hrubě čistit město, bereme to jako takovou předočistu. Mimo jiné chceme stihnout také Masarykovo náměstí, aby bylo čisté a připravené na Josefský jarmark, který je 20. a 21. března,“ dodal Pavel Solanský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x