V Zálešné opět otevře sběrný dvůr

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN – Sběrný dvůr v Zálešné bude od pondělí znovu otevřený. Důvodem jeho zavření od března byla zásadní modernizace, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Dvůr bude otevřený od příštího týdne denně od 8:00 do 18:00, v sobotu od 8:00 do 12:00. „Uskutečnila se modernizace zaměřená na zvýšení úrovně zázemí a vylepšení dopravní situace,“ informoval Melzer.

Město zřizuje čtyři sběrné dvory. Provozují je Technické služby Zlín. „Jde o důležitou součást odpadového hospodářství. V loňském roce služeb dvorů v Malenovicích, Loukách, Zálešné a v Jiráskově ulici využilo 32 000 osob. Celkem sběrné dvory přebraly 2 411 tun odpadů,“ uvedl Melzer.

Sběrné dvory jsou určené výhradně obyvatelům města Zlína a místním firmám. „Část služeb je zcela zdarma. Před odevzdáním odpadu je nutné prokázat svoji totožnost, navíc jsou stanoveny i limity pro jednotlivé druhy,“ upozornil Melzer. Například pro stavební suť platí, že občan může každý měsíc přivést a zdarma odevzdat maximálně 250 kilogramů. Překročení limitu uloženého odpadu je zpoplatněno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x