Valachy tour pokračuje o víkendu závody horských kol ve Ski areálu Bílá

Bike Valachy dospělí. Foto: Valachy tour
BÍLÁ – Už o tomto víkendu pokračuje sportovní seriál DATART Valachy tour další akcí: v sobotu 16. září se ve Ski areálu Bílá uskuteční tradiční závod horských kol Bike Valachy Bílá s trasami pro dospělé i děti. V neděli 17. září na něj naváže zábavný Den na kole s Moravskoslezským krajem.

Lesní cesty i hřebeny s krásnými výhledy, trasy pro děti všeho věku a doprovodný program: to vše čeká sportovce během sobotního dne se závodem Bike Valachy. V 9:30 hodin odstartují dětské závody v šesti věkových kategoriích, v poledne pak hlavní závod pro dospělé na dvou trasách.

Hlavní závod na 48 kilometrů je díky členitému terénu u Bílé ideální pro milovníky náročnějších výzev. Původně jsme ho letos plánovali vést ještě víc do terénu, při nedávném větrném polomu ale právě na těchto nových úsecích popadalo velké množství stromů, místy jsou stezky neprůjezdné a byl tu navíc vyhlášen zákaz vstupu do lesů. Proto jsme se nakonec vrátili k loňské trase, která je pro sportovce zcela bezpečná. Pro hobíky máme připravenou kratší a jednodušší Valašskou fitness trasu na 20 kilometrů,“ říká hlavní organizátor Bohuslav Komín.

Na nedělní Den na kole s Moravskoslezským krajem jsou pak zváni milovníci horských kol všeho věku a zkušeností. Ve Ski areálu Bílá se během dne budou konat závody na pumptracku pro nejmenší děti od 5 do 12 let. Pro ty starší organizátoři chystají lekce s instruktorem, při nichž si zájemci vyzkouší, jak správně a bezpečně manévrovat na kole, skákat na něm nebo přejíždět různé překážky.

Vůbec poprvé se na Bílé uskuteční Fun Enduro závod, který spočívá v individuálním projíždění vytyčené okružní trasy s měřenými úseky. Stejně jako v sobotu, tak i v neděli zpestří program doprovodné aktivity: DATART skákací auto, testování elektrokoloběžek Gogen, Autokavárna AUTO UH, koutek BESIP aneb Jak se chovat bezpečně na kole a další.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x