Valašské Klobouky hostí 20. ročník Mezinárodního hudebního festivalu

foto: město Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Mezinárodní hudební festival Setkání muzikantů v Bílých Karpatech bude letos jubilejní. Valašské Klobouky od pátku 12. do neděle 14. srpna už podvacáté zaplní různé hudební žánry. V sobotu se k vystoupením navíc přidají gurmánská lákadla.

Různé hudební žánry zaplní od pátku 12. do neděle 14. Masarykovo náměstí ve Valašských Kloboukách. Šestnáct kapel a souborů příchozím nabídne rock, pop, jazz, swing i klasickou dechovou a cimbálovou muziku. Sobota 13. srpna se navíc ponese v duchu gastrofestivalu s úžasnou skladbou světových kuchyní.

Dvacátý ročník Setkání muzikantů v Bílých Karpatech připraví pestré menu z pohledu kulturního i gastronomického. Návštěvníci si jistě vyberou to pravé, ať už půjde o páteční rockový večer, o sobotní multižánrový hudební program v doprovodu chutí a vůní kulinářských specialit nebo o nedělní blok věnovaný lidové muzice,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky. „Festival byl po celá dvě desetiletí příjemnou příležitostí k setkávání a letošní jubileum toho bude krásným důkazem. Pozvěte své blízké a přátele a přijďte to s námi oslavit,“ vzkázala.

V pátek v 17:00 hodin odstartuje program na pódiu. V průběhu večera se potom představí kapely Scarlet rose, Donor, Ocelot a Reflexy. „V sobotu se můžete od 13:00 hodin těšit na skupinu Headmaster, dechovou hudbu Miklovci, národopisný soubor Klobučan, kapelu L. A. Sunday nebo uskupení Prague Rhythm Kings. Hvězdou večera bude populární zpěvačka Dasha s kapelou Pájky Pájk. O sobotní festivalové finále se postará kapela Křídla,“ přiblížil Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky. V sobotu budou navíc významným osobnostem předány Ceny města jako poděkování za jejich významný přínos.

Od sobotních 12:00 hodin se v horní části náměstí rozprostře sekce gastrofestivalu. Příchozí se můžou těšit na dvacet food trucků a gastro stánků. Ty lákají na speciality lokálních producentů a bio farem. Těšit se ale můžete také na hamburgery, palačinky, pizzu, orientální kuchyni, ryby, sýry a klobásy z grilu, zmrzliny a mnoho jiného. Chybět nebudou ani vína z Moravy a výběrová káva.

Součástí festivalu bude také „Valašský frgál 2022“. Tedy soutěž v pojídání tradiční sladké valašské speciality.

Muzikantská setkání nakonec vyvrcholí v neděli. Ta bude patřit lidovým melodiím. Od 13:00 hodin nabídne vystoupení cimbálové muziky Valašsko, dechové hudby Dúbravanka, slovenského folklorního souboru Karpaty nebo dechové hudby Valaška. S letošním jubilejním ročníkem se pak diváci rozloučí v doprovodu dechové hudby Stříbrňanka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x