Valašské Klobouky rozdělí spolkům přes půl milionu korun

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Přes půl milionu korun letos rozdělí Valašské Klobouky všem místním spolkům. Šest dotačních titulů se zaměřuje na kulturu, cestovní ruch, sport, školství, životní prostředí a práci s dětmi a mládeží, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Město podpořilo 31 žádostí. „Z pohledu záměrů a aktivit, které byly představeny, nás čeká velice pestrý rok plný zajímavých událostí. Spolky plánují různé sportovní závody, kulturní akce, setkání, výstavy, vzdělávací programy i vydání publikací. Jejich zápalu a aktivity si velice ceníme, protože právě spolková činnost obohacuje zdejší veřejný život o různorodé příležitosti a vyžití,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

Poznamenala, že žádosti o dotace posoudila komise na podporu spolkové činnosti a navržené výše finančních příspěvků schválilo zastupitelstvo města. Klub lyžařů Valašské Klobouky s přispěním města v případě příznivého počasí zorganizuje dětské lyžařské závody na tréninkovém svahu a také závody pro veřejnost na Pechancových lúkách. Počítá také s květnovým závodem v běhu do vrchu Klobucký hrb. Bikepark Valašské Klobouky v dubnu rozšíří sportovní nabídku o první ročník závodu Resi Contest pro freestyle BMX jezdce.

Pobočný spolek AVZO TSČ ČR Valašské Klobouky na květen plánuje střeleckou soutěž Memoriál Josefa Balejky. Na červen pak TJ Sokol připraví již 18. ročník humanitární sportovní akce Běh naděje a Tenisový spolek Valašské Klobouky má v plánu další ročník Memoriálu Jana Pšenčíka.

Spolek přátel valašských aktivit připravuje 5. ročník červnové akce Valachy CUP, která spojí kulturní program s turnajem v malé kopané. Orel jednota Valašské Klobouky v srpnu uspořádá 9. ročník cyklistického závodu Klobucká kola. Šachový klub Valašské Klobouky plánuje 3. ročník Štěpánského turnaje v šachu. HC Klobucké laviny pak bude během celé sezóny reprezentovat na Valašské hokejové lize.

Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Kosenka upořádá v červenci jubilejní 40. ročník kosení bělokarpatských luk a pro děti připravuje vzdělávací program o tradicích, řemeslech a zvycích. Výtvarný spolek Vincúch zorganizuje kulturní výměnu zdejších výtvarníků a umělců z Děčína, kteří pojedou vystavovat do švédského města Höganäs. Výtvarný spolek G podpoří výstavy studentských prací ve školní galerii a z druhého projektu také přispěje na výstavu studentů v galerii Pivovar v Děčíně, která bude spojená se studijním výjezdem do Drážďan.

Přátelé houslí mají v plánu tradiční Zahradní slavnost, 10. ročník soutěže houslistů Klobucké husličky a také pásmo slova a hudby Housle a housloví jubilanti. Národopisný spolek Klobučan zorganizuje velikonoční jarmárek a jarní koncert pro mateřské a základní školy. Podporu využije i pro celoroční činnost svého dětského souboru. Muzejní spolek Valašské Klobouky chystá vydání knihy povídek Oldřicha Kovalčíka „Škola hoří“.

Oblastní spolek Českého červeného kříže v únoru připravuje tradiční karneval pro děti a využije také dotaci na celoroční činnost kroužku Mladý zdravotník. Centrum pro rodinu Valašské Klobouky plánuje v srpnu duchovní obnovu pro maminky s programem rozvíjejícím rodičovské kompetence. Rodinné centrum Kaštánek podporu využije na celoroční provoz dětského lesního klubu Vrběnka a druhou dotaci poukáže na listopadovou Konferenci inovativního vzdělávání.

Český svaz chovatelů Valašské Klobouky uspořádá v srpnu tradiční výstavu drobného zvířectva. Český svaz včelařů Valašské Klobouky zase prostředky využije na vzdělávání členů v rámci včelařské expozice na mezinárodním veletrhu Techagro.

Klub seniorů Valašské Klobouky chystá výměnné setkávání a aktivity se slovenským partnerským Klubem důchodců Pruské. Spolek rodičů při ZŠ Valašské Klobouky dotaci využije na akce pro žáky, kurzy tanečních či besídky, z prostředků na celoroční práci s dětmi pak přispěje na různé soutěže, vzdělávací exkurze či kulturní akce. Klub rodičů při Gymnáziu Valašské Klobouky podpoří studentské zájezdy za kulturou a také pomůže s organizací Valašskoklobuckého majálesu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x