Valašské Meziříčí chystá rajonové čištění komunikací a parkovišť

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Ve Valašském Meziříčí začne v pondělí rajonové čištění komunikací a parkovišť ve městě a jeho místních částech. Očista potrvá do 17. dubna a řidiče, kteří musí s autem z daného místa odjet, o něm budou informovat letáky, plakáty i rozhlas a web města. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Očistu komunikací, chodníků a parkovišť zajistí společnost Technické služby Valašské Meziříčí. „Očista bude probíhat denně od 6:00 do 15:00 hodin s dvouhodinovou rezervou do 17:00 hodin, aby plánované práce byly opravdu dokončeny. Efektivnost strojního a ručního čištění vozovek bude záviset na vstřícném přístupu obyvatel, organizací a malých provozoven. Poté bude následovat obnova vodorovného dopravního značení,“ řekl Michal Lysák, referent odboru komunálních služeb. Radnice také vyšla vstříc požadavkům občanů a vytvořila denní seznam čištěných ulic. „Sedm dní před rajonovým čištěním bude na dotčených komunikacích umístěno přenosné dopravní značení. Žádáme majitele a provozovatele vozidel, aby toto značení respektovali a v uvedeném termínu parkovací plochy vyklidili,“ doplnil Lysák.

Už od pondělí jsou ve Valašském Meziříčí a jeho místních částech postupně přistavované velkoobjemové kontejnery na objemný a nebezpečný odpad a také bioodpad. Bližší informace podají mistr provozu odpadů valašskomeziříčských technických služeb na telefonu 606 453 426 nebo 494 332 322 a Michal Lysák jako referent odboru komunálních služeb městského úřadu na telefonu 571 674 527.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x