Valašské Meziříčí vyvěsí moravskou vlajku

Vlajka symbolizuje tradice zemské autonomie Moravy, její historickou, kulturní i politickou svébytnost. Foto: facebook Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Také letos se Valašské Meziříčí připojí ke stovkám moravských měst a obcí, na jejichž radnicích v pondělí 5. července na Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje zavlaje moravská vlajka. Město si tím připomene tisíciletý odkaz historické země Moravy, její civilizační poslání pro velkou část Evropy a základ naší státnosti.

Do iniciativy Za vyvěšování moravské vlajky na radnicích, kterou organizuje Moravská národní obec, z. s., se loni zapojilo už 1 553 radnic. Žluto-červená vlajka je mimo jiné připomínkou bohatých tradic, kultury a přírodních krás Moravy.

Této iniciativy se účastníme pravidelně, protože ji vnímáme jako symbol připomínající naši historii. Morava je nedílnou součástí českého státu a jeho určení v kontextu celé Evropy. Máme tak být na co hrdí,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková.

Valašské Meziříčí vyvěšuje moravskou vlajku pravidelně 5. července, v den kdy si připomínáme příchod věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu roku 863.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x