Valašsko hlásí ideální sněhové podmínky. Kam můžete o víkendu vyrazit na lyže?

Foto: Ski areál SYNOT Kyčerka
VALAŠSKO – Provozovatelé ski areálů na Valašsku mají pro milovníky lyžování skvělou zprávu! Několik sjezdovek zahájí lyžařskou sezonu už o nadcházejícím víkendu, někde se vleky spustí dokonce už o den dřív.

V sobotu 9. prosince zahájí lyžařskou sezonu Ski areál SYNOT Kyčerka, prozatím si zde však zájemci budou moci užívat pouze o víkendech, a to vždy od 8 do 16 hodin, bez možnosti večerního lyžování. V provozu bude Vyhlídková (modrá) sjezdovka u Hospody Kyčerka, výuková sjezdovka I. a dětské pohyblivé pásy pro nejmenší.

Zahájili jsme intenzivní zasněžování sjezdovek již koncem listopadu – tedy ve chvíli, kdy to počasí umožnilo. Cílem bylo předchystat zásoby sněhu na celý měsíc leden a spustit vleky v polovině prosince. Jsme rádi, že se nám to podařilo o týden dříve. Počasí je totiž v posledních letech nevyzpytatelné,“ informuje za provozovatele Ski areálu Kyčerka Andrea Matyščáková s tím, že v případě příznivého počasí vleky pojedou nejen o nadcházejícím víkendu, ale také o víkendu 16.- 17. prosince.

Výborné sněhové podmínky hlásí také sjezdovka Horal v Resortu Valachy, kde mají aktuálně 25 cm přírodního a dalších 50 cm technického sněhu. Vleky zde budou v provozu od pátku 8. do neděle 10. prosince, v termínu od 11. do 14. prosince bude sjezdovka uzavřena. Trvale bude její provoz spuštěn od 15. prosince, a to každý den od 8:30 do 17 hodin. Současně se sjezdovkou Horal se otevře také Lyžařská škola Razulák a půjčovna lyží a snowboardů.

„Podmínky pro lyžování jsou skvělé a lidé se na první zimní aktivity na horách velmi těší. Na nadcházející víkend zbývají poslední volné pokoje v Horalu i Lanterně a zájem je stále i o vánoční a povánoční pobyty. Věříme, že letos budou konečně svátky na sněhu a hosté si užijí tu pravou zimní atmosféru,“ uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Velké Karlovice jsou také rájem pro běžkaře a právě běžky si lze vyzkoušet už nyní. Běžkařské stopy jsou strojově upravené z centra obce až k hotelu Pod Javorem. Tam nově vznikl už třetí běžkařský okruh ve Velkých Karlovicích, tentokrát o délce téměř 400 metrů, a navazuje tak na další větší okruhy na dostihové dráze a na louce pod Lanternou.

Lyžařskou sezonu zahájí v pátek 8. prosince také v nedaleké Karolince ve Skiareálu Karolinka, kde bude v provozu hlavní sjezdovka, dětský park s lanem a pojízdným pásem, Skiservis a půjčovna Mikula a od soboty také lyžařská škola. „Lyžovat se bude každý den, pokud to počasí dovolí,“ informuje Skiareál Karolinka na svém facebookovém profilu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x