Valašskokloboučtí studenti sestaví náklaďák pro silničáře

Foto: Zlínský kraj
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Valašskokloboučtí studenti se rozhodli v rámci výuky sestavit celý nákladní vůz. V projektu je podpořil i krajský úřad, serveru Zlin.cz to oznámila Adéla Čuříková z tiskového oddělení hejtmanství.

Krajští radní vyjádřili podporu uzavření smlouvy o dodávce dílů pro montáž nákladního automobilu značky TATRA Phoenix a o spolupráci při jeho montáži mezi TATRA TRUCKS a.s., Správou a údržbou silnic Zlínska, s.r.o. a Středním odborným učilištěm Valašské Klobouky.

„Podpořili jsme vzdělávací projekt nazvaný TATRA do škol, jehož smyslem je rozvíjet odborné technické vzdělávání žáků. Společnost TATRA dodá Střednímu odbornému učilišti ve Valašských Kloboukách veškeré komponenty na nákladní automobil, který bude v dílnách učiliště sestaven jeho žáky a následně bude zařazen do vozového parku Správy a údržby silnic Zlínska,“ uvedl radní Petr Gazdík, zodpovědný za oblast školství.

Montáž nákladního automobilu budou provádět žáci učiliště podle pokynů odborného personálu školy pod dohledem zástupce společnosti TATRA. Ta se zavázala sadu dílů Střednímu odbornému učilišti ve Valašských Kloboukách dodat do 31. srpna letošního roku. Kupní cena dílů včetně DPH činí 3 023 790 korun a uhradí ji Správa a údržba silnic Zlínska, která se stane vlastníkem sestaveného nákladního automobilu.

„Přínosem tohoto unikátního projektu je zatraktivnění a zkvalitnění výuky žáků, kteří se v praktickém vyučování seznámí s moderními technologiemi a získají cenné zkušenosti pro budoucí pracovní uplatnění,“ doplnil Stanislav Minařík, vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x