Valašskomeziříčská knihovna je druhá nejlepší v republice

foto: Městská knihovna Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Tradiční ocenění Městská knihovna roku 2022 uděloval na začátku října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR a Svaz měst a obcí ČR. A právě městská knihovna ve Valašském Meziříčí se s celorepublikovou konkurencí poprala více než úspěšně. Obsadila totiž úžasné druhé místo.

Všechny městské knihovny v republice každoročně bojují o prestižní titul Městská knihovna roku. Konkurence je opravdu obrovská, ovšem v letošním roce dosáhla více než uspokojivého výsledku knihovna ve Valašském Meziříčí. Obsadila totiž skvělou druhou příčku.

Významné ocenění převzal v Zrcadlové kapli pražského Klementina tým Městské knihovny Valašské Meziříčí v čele s ředitelkou Zdeňkou Smahlovou.

„Do Prahy jsme jeli s tím, že jsme se probojovali mezi osm nejlepších městských knihoven v republice. Že jsme nakonec skončili na druhé příčce za Městskou knihovnou Frýdek-Místek je pro nás obrovský úspěch a krásné ocenění naší dlouhodobé práce. Velké díky patří všem mým kolegům a také našim čtenářům a návštěvníkům,“ neskrývala spokojenost Zdeňka Smahlová.

Městská knihovna Valašské Meziříčí sídlí od roku 2019 v prostorách moderního Komunitního centra. A ročně do ní zavítá na 50 tisíc malých i velkých návštěvníků.

„Knihovnice a knihovníci aktivně pracují s dětmi, mládeží a širokou veřejností včetně seniorů. Všem skupinám se věnují individuálně a reagují na jejich potřeby, ať už během besed, seminářů či Klubů Malíček, Všeználek a D-klubu. Jsem moc ráda, že se Komunitní centrum s knihovnou stalo centrem kulturního a společenského života v našem městě, a právě získané ocenění to jen potvrzuje,“ říká s úsměvem místostarostka Yvona Wojaczková.

--> --> --> --> -->