Valašskomeziříčská radnice schválila na příští rok deficitní rozpočet

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Meziříčí)
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Město Valašské Meziříčí zná rozpočet pro rok 2020, bude deficitní. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jakub Mikuš.

Radnice bude hospodařit s příjmy 557 a výdaji téměř 693 milionů korun. V plánu jsou investice za 176 milionů korun.

„Rozdíl mezi příjmy a výdaji chceme vyrovnat prostřednictvím zůstatků na účtech za letošní rok ve výši 93 milionů a nevyčerpaným úvěrovým rámcem přes 49,5 milionu korun,“ řekl starosta Robert Stržínek.

Stejně jako letos i v roce 2020 budou čtvrtinu výdajů města tvořit investice. „Chceme pokračovat v rekonstrukci našich základních a mateřských škol. Nejvýznamnější investicí bude zateplení Základní školy Šafaříkova za 34,5 milionu a úpravy vnitřních prostor na Základní škole Žerotínova za víc jak 4 miliony korun,“ nastínil starosta. Město dále hodlá pokračovat v revitalizaci panelových sídlišť Vyhlídka a Křižná, kde počítá se souhrnnou částkou přes 40 milionů. „Plánujeme také rekonstrukci městského bytového domu na ulici Jičínská za 6 milionů korun,“ dodal starosta.

Město nezapomíná ani na sportovce a místní části. „V rozpočtu je zahrnuta také částka 15 milionů na zahájení stavby nové sportovní haly a 4 miliony na spolufinancování výstavby tenisové haly, která se má otevřít v létě 2020. Přes 3 miliony korun chceme uvolnit také na stavbu nových šaten v areálu SK Hrachovec,“ uzavřel Robert Stržínek. Mezi další významné investice v příštím roce se zařadí ještě rekonstrukce ubytovny na stadionu za 6,5 milionu nebo vybudování společného pásu pro cyklisty a chodce v ulici Hřbitovní za 3 miliony korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x