Valašskomeziříčské koupaliště hlásí rekordní návštěvnost

foto: Facebook města Vlašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Po dvou měsících od otevření letního koupaliště hlásí Valašské Meziříčí rekordní návštěvnost. Zaplavat si přišlo 40 tisíc návštěvníků.

Areál v minulých letech navštěvovalo průměrně 30 tisíc lidí ročně. Letos v červnu ale v místě přibyla nová vodní plocha. Ta po 16 letech nahradila díru po starém plaveckém bazénu. Spolu s novým vstupem za ni radnice zaplatila 60 milionů korun, bez započítaného DPH.

Že to byla správná cesta, nám nyní dokazuje rekordní zájem návštěvníků. Za první dva měsíce provozu jich totiž na letní koupaliště zavítalo na 40 tisíc a sezona ještě rozhodně nekončí,“ neskrýval spokojenost starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

Areál pravidelně hostí maximum návštěvníků své okamžité kapacity. Ta činí 1 100 plavců. Lidé občas musí čekat, než se pro ně uvolní místo.

Této skutečnosti jsme si samozřejmě vědomi. Pro příští sezonu proto hledáme možnosti, jak za dodržení všech nezbytných hygienických předpisů okamžitou kapacitu navýšit,“ říká starosta Stržínek.

Nový rekreační bazén se veřejnosti otevřel poprvé v sobotu 11. června. Nerezová vana, která pokrývá vnitřek bazénu, má hloubku 1,2 metru a plochu 800 metrů čtverečních. Návštěvníky láká také skluzavka dlouhá 16 metrů, tobogán s délkou 75 metrů, lehátka a sedátka s perličkou. K bazénu je připojena také tepelná přípojka, která zajišťuje ohřev vody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x