Valentýn je tady. Srdce do pozoru, květiny do rukou

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Kytky a srdíčka do akce. Valentýn je tu, svátek zamilovaných připadá na pátek. O to lépe. Alespoň bude čas na pěkný večer. Kdo není anebo aspoň nebyl zamilovaný, jako by nebyl.

V jedné cukrárně v centru města Zlína je to pěkně znát. Nabízejí nejen obligátní čokoládová srdíčka, ale vlastníma rukama je tu sympatické (a jistě zamilované) dámy připravily coby modifikace velmi oblíbených věnečků.

„Jsou sladké, křehké a hodně dobré, prostě jako my ženy,“ vysvětlují cukrářky Elen, Marcela a Emílie.

S Valentýnem je to letos ve Zlíně a okolí jako jindy. Hlavně mladí pánové mají naspěch, nějakou tu korunu to stojí, ale za opětovanou lásku to samozřejmě stojí.

„Květiny dovážíme především z Holandska, to je opravdová velmoc, ale v obchodech jsou i ty, které pocházejí třeba ze střední a jižní Ameriky,“ vysvětluje Ladislav Koželuha, který se zabývá dovozem květin řadu let.

Podle Koželuhy letos zůstane tradice zachována. Klasika je klasika, pořád letí nádherné rudé růže, coby symbol nejhezčího lidského citu. Ale i jiné květiny potěší nejen zamilované. „Blíží se jaro, taky tulipány už jsou v kursu,“ upozorňuje odborník.

A s Valentýnem, tedy pardon, Valentinem, je to ve Zlíně vlastně i trochu jinak než jindy. Valentin Claireaux je Francouz, patří k oporám zlínského hokejového klubu a ani on určitě nezapomene pro svoji milovanou na pěknou kytku.

Jinak ho ale čeká pěkná valentýnská šichta. Ve Zlíně hraje na jeho svátek lídr extraligy z Liberce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x