Valmez chystá novou sportovní halu na Křižné

Zástupci Valašského Meziříčí diskutovali o přípravě projektu nové sportovní haly. Foto: město Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Další z pravidelných jednání mezi zástupci města a místních sportovních klubů, oddílů a organizací proběhlo v květnu na valašskomeziříčské radnici. Mezi tématy schůzky nejvíce rezonovaly informace k přípravě projektu sportovní haly.

Na úvod se přítomní seznámili s novým formátem náborové akce Sportuj!, která proběhne ve čtvrtek 7. září. „Svou účast na ní přislíbily všechny naše základní školy a také předškolní třídy mateřinek. Chceme dětem na jednom místě představit možnosti sportovního vyžití ve Valašském Meziříčí. Na akci se proto budou aktivně podílet i zástupci jednotlivých klubů, oddílů a dalších organizací,“ uvedl místostarosta Petr Nachtmann. Zástupci sportovců se seznámili také s chystanou úpravou dotačních podmínek. Diskutovalo se o možnostech obnovení ankety Sportovec roku a investicích do sportovní infrastruktury.

Místostarosta přítomné seznámil také s přípravou projektu sportovní haly. „I když se stále ozývají hlasy, podle nichž má v našem městě vyrůst megalomanská hala za stovky milionů korun, která nikdy nepokryje potřeby všech sportů, my chceme jít ekonomicky i provozně výhodnější cestou. Aktuálně připravujeme projekt na vznik nové sportovní haly u naší největší základní školy Křižná, která postrádá adekvátní tělocvičnu. Počítáme s tím, že by zde vzniklo hřiště o rozměrech 43 krát 23 metrů s tribunou pro 200 diváků,“ vysvětlil Petr Nachtmann.

Podle místostarosty by halu dopoledne využívala škola a odpoledne sportovci, kteří tento záměr ve většině také podporují. Například házenkáři se tak po dlouhých letech dočkají zastřešeného hřiště. Zároveň se nejedná o megalomanský projekt, který by městu svázal ruce pro další investice do sportovišť ve městě.

Zdroj: Jakub Mikuš, Valašské Meziříčí

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x