Vandal podpálil na vánoční výzdobě slaměnou sochu. Myslel si, že jde o Pannu Marii

Foto: Město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Policii dobře známý muž úřadoval v centru Kroměříže, kde podpálil jednu ze soch na slaměném betlému. K tomuto činu měl velice zvláštní důvod.

Vánoční výzdoba na Velkém náměstí v Kroměříži se stala terčem útoku třicetiletého vandala, který zapálil paruku soše na slaměném betlému. Další dva muži bez domova se zase snažili přespat v iglú, které je součástí výzdoby ve Spáčilově ulici.

Mrzí mě, že někdo má potřebu ničit výzdobu, která má o Vánocích dělat radost hlavně dětem. Na druhou stranu jsem rád, že všechny pachatele se díky dobré práci městské policie podařilo odhalit,“ uvedl starosta Kroměříže Jaroslav Němec.

Muž, který zapálil sochu, byl zadržen díky městskému kamerovému systému v Prusinovského ulici. „Jednalo se o hlídce známého podivína, který se k činu přiznal s tím, že podpálil Pannu Marii, protože je to evangelička, která mu skáče do hlavy a říká mu věci, které nechce slyšet. Dále sdělil, že je mu teď lépe, když ji podpálil,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Třicetiletý muž byl podle něj zmatený. Dechová zkouška přítomnost alkoholu neprokázala, test na návykové látky však byl pozitivní na amfetamin. Muž byl proto hlídkou převezen na protialkoholní záchytnou stanici.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x