Vandalové ve Vsetíně poničili vánoční výzdobu

Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Oslavy příchodu nového roku pojala skupinka neznámých vandalů ve Vsetíně po svém. Své zjitřené emoce si dotyční vybili na nové vánoční výzdobě umístěné na mostech přes Vsetínskou Bečvu. Škoda jde do desetitisíců korun.

Do obnovy a doplnění vánoční výzdoby investovala vsetínská radnice v právě skončeném roce 360 tisíc korun. „Její modernizací jsme chtěli zpříjemnit občanům období adventu a naladit je na vánoční atmosféru,“ uvedl starosta Jiří Růžička. Cíl radnice se podařilo splnit. Podoba nové vánoční výzdoby se setkala téměř výhradně s pozitivními ohlasy.

Jenže pak přišel závěr roku a během něj se na světelných řetězech na mostech přes Vsetínskou Bečvu u polikliniky a v Panské zahradě vyřádili vandalové. „Řetězy jsou na mnoha místech potrhané. Kdyby šlo o drobnosti, mohli bychom tento stav vyřešit použitím náhradních dílů. Jenže v tomto případě jde o škody tak rozsáhlé, že jsme byli nuceni řetězy z mostů sundat,“ přiblížil vedoucí střediska veřejného osvětlení Technických služeb Petr Ryza.

Je smutné, že kvůli řádění několika jedinců přišla vniveč práce mnoha lidí, kteří se o výběr, pořízení a instalaci nové vánoční výzdoby zasloužili. V neposlední řadě jde také o finanční prostředky, o něž město vinou poškozených prvků přišlo,“ uzavřel starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x