Vánoční program v Kroměříži se vrací na Velké náměstí

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížané i návštěvníci města se mohou po několika letech opět těšit na vánoční program na Velkém náměstí. Pokud záměr nezhatí protiepidemiologická opatření, radnice lidem nabídne nový koncept Vánoc, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Vondrášek.

„Nový koncept počítá s inovací světelné výzdoby, programu i prodejních stánků. Věřím, že uspokojí potřeby občanů města i přilehlého regionu,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Vánoční trhy nazvané Šťastné a veselé se letos uskuteční ve dnech 11. až 22. prosince.

Lidé se mohou těšit na stylovou světelnou výzdobu s nejmodernějšími LED prvky, každodenní pestrý kulturní program a přibližně na dvě desítky jednotně vyzdobených prodejních stánků se sortimentem zaměřeným na dobré jídlo, pití a drobné zboží spojené s Vánocemi. „I nadále chceme usilovat o zachování komorní a rodinné adventní atmosféry, jak tomu bylo v případě Adventu na radnici, takže chybět nebudou ani další drobné vánoční prvky pro radost návštěvníků,“ dodala místostarostka Daniela Hebnarová.

V posledních čtyřech letech pořádalo město o Vánocích výše zmíněnou akci Advent na radnici. Loni ve svých prostorách připravil adventní program i Dům kultury v Kroměříži, který se letos bude podílet na zajištění trhů na Velkém náměstí. Měly by zde být minimálně tři následující zimy. „Rádi bychom, aby adventní aktivity v Kroměříži byly srovnatelné se standardem jiných měst i se současnými trendy,“ uzavřel vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Konkrétnější informace k programu i podobě vánočních trhů bude radnice zveřejňovat postupně v dalších týdnech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x