Vánoční růže pomáhají nemocným dětem. Přispívají i zaměstnanci otrokovického úřadu

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Už dvaadvacátým rokem pomáhají lidé nákupem vánočních rostlin prostřednictvím Šance Olomouc těžce nemocným dětem. Jedním z pravidelných stanovišť, kde prodávají dobrovolníci vánoční hvězdy na pomoc těžce nemocným dětem, se stala i budova otrokovické radnice, sdělila její mluvčí Romana Stehlíková serveru Zlin.cz.

Ve středu 4. prosince přivezla na městský úřad Zdena Wasserbauerová padesát pět těchto vánočních rostlin.

Každým rokem si růži kupuje i Lenka Kvapilová z kanceláře starostky: „Vánoční období nejraději prožívám se svou rodinou, kdy si kromě předávání dárečků přejeme také mnoho zdraví do dalšího roku. Ne každý má to štěstí sejít se v plném zdraví v kruhu rodinném u domácího krbu. Proto jsem ráda, že nákupem vánoční hvězdy můžu pomoc těm, kteří to potřebují.“

Sbírka s názvem Vánoční hvězda se datuje od roku 1998 a začala v Otrokovicích. Nyní se sbírka rozšířila po celé České republice. V prvním ročníku se vybralo necelých 59 tisíc korun. Zato v minulém roce se vybralo více než tři miliony korun. Výtěžek každým rokem putuje na hemato-onkologické oddělení Dětské kliniky FN a LF UP Olomouc.

„Získané peníze byly využity například na rekonstrukci a vybavení dětské herny, jídelny a kuchyňky, humanizaci lékařské ambulance, rekonstrukci klimatizace na oddělení, nákup zdravotnických potřeb, rekondiční pobyty pro děti, sociální pomoc rodinám, dárky pro děti, atd…Za to vám nemocné děti a členové Šance mnohokrát děkují,“ sdělila regionální zástupkyně sdružení Šance Zdena Wasserbauerová, která stála u zrodu myšlenky prodeje vánočních růží.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x