Vánoční sbírka v Uherském Hradišti slaví úspěch. Kolik lidé přispěli na charitativní účely?

Lidé v Uherském Hradišti štědře přispěli do vánoční sbírky. Foto: město Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - I letos o vánocích mohli občané i návštěvníci města přispívat u dřevěného betlému na Masarykově náměstí do pokladničky. A byli velice štědří. Lidé na charitativní účely věnovali přes 60 tisíc korun. V letošním roce poputuje výtěžek sbírky azylovému domu pro ženy a matky s dětmi Petrklíč.

Charitativně zaměřenou veřejnou sbírku pořádá město každým rokem už 19 let. Peníze, které se ve sbírce vyberou, jsou vždy předány některému ze sociálních zařízení či spolku nebo organizaci, které pečují o děti a mládež. Tu letošní zahájilo město 25. listopadu a přispívat do ní bylo možné do 28. prosince.

Vybrané peníze tentokrát poputují do azylového domu pro ženy a matky s dětmi Petrklíč, kde budou využity na vybudování pokoje pro ženy v krizi. Peníze město Uherské Hradiště slavnostně předá zástupcům azylového domu při nejbližší příležitosti v začátku roku 2023.

„Všem dárcům patří velké díky. Vybraná částka je důkazem, že lidem není osud těch, kteří neměli v životě tolik štěstí, lhostejný. Ochota pomoci druhým patří k věcem ze všech nejcennějším,“ poděkoval občanům starosta města Stanislav Blaha.

Vloni byl výtěžek sbírky ve výši 55,5 tisíce korun předán Diakonii ČCE, středisku CESTA. Předloni vánoční sbírka vynesla takřka 60 tisíc korun, stejně jako o rok dříve. Dosud nejvyšší částku se ve veřejné vánoční sbírce podařilo vybrat v roce 2017, kdy občané do pokladniček věnovali na charitativní účely 70 762 korun, výtěžek byl tenkrát předán Dětskému domovu v Uherském Hradišti,“ vzpomněl místostarosta města Čestmír Bouda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x