Vánoční strom na kroměřížském náměstí má 25 let. Kdy se rozsvítí?

V Kroměříži už mají vánoční strom, opět na Velkém náměstí. Foto: web města Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Před budovou kroměřížské radnice na Velkém náměstí už také stojí vánoční strom. Jde o smrk pichlavý, který na městském pozemku v Braunerově ulici v Dolních Zahradách rostl zhruba 25 let. Strom se bude v následujících dnech zdobit, aby byl připravený spolu s výzdobou centra města na slavnostní rozsvícení.

„Rozsvícení stromu na Velkém náměstí je připravené na čtvrtek 25. listopadu. Mělo by proběhnout v podobě, na jakou jsou lidé zvyklí z předchozích let,“ řekl starosta Jaroslav Němec. Doplnil však, že je třeba, aby se návštěvníci Velkého náměstí vzhledem k epidemiologické situaci řídili pravidlem tří R (dodržovali rozestupy, požívali respirátory a také si dezinfikovali ruce) a individuálně zvážili vhodnost návštěvy akce.

Rozsvícení stromu doprovodí 25. listopadu odpolední a večerní program, strom se rozsvítí v 16.30 hodin a po dva dny – čtvrtek 25. a pátek 26 listopadu – se bude na náměstí konat adventní jarmark, kde prodejci nabídnou zájemcům vánoční a adventní zboží a samozřejmě také bohaté občerstvení, punče, svařáky a další dobroty.

Spolu se stromem se rozsvítí vánoční světelná výzdoba v centru a v ulicích na průtahu městem. Další tisíce světel se na Velkém náměstí rozzáří 10. prosince v souvislosti s vánočními trhy Šťastné a veselé, které se budou konat od 10. do 22. prosince. Postupně rozsvěcet se budou také adventní svíce na dalších kroměřížských náměstích, o to o jednotlivých adventních nedělích – 28. listopadu na náměstí Míru, 5. prosince na Komenského náměstí, 12. prosince na Masarykově náměstí a 19. prosince ve spodní částí Velkého náměstí, vždy v 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x