Vánoční strom rozsvítí v Hulíně on-line

vánoční výzdoba (Foto: MěÚ Hulín)
HULÍN - Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu v Hulíně se letos uskuteční on-line. To znamená, že se uskuteční bez diváků a účinkujících na náměstí Míru, kde bude opět postaven, zájemci však budou moci sledovat tuto tradiční událost prostřednictvím kamerového přenosu, který bude vysílán na webových stránkách města a facebookových profilech města a Městského kulturního centra, serveru Zlin.cz to uvedl za hulínskou radnici Zdeněk Dvořák.

Rozsvěcení vánočního stromu je naplánované na pátek 27. listopadu, program bude zahájen v 16.50 hodin.

Oblíbené setkání u rozsvěcování vánočního stromu radnice zrušila kvůli nepříznivé epidemiologické situaci a vládním nařízením souvisejícím s pandemií onemocnění covid-19, která vylučují shromažďování velkých skupin obyvatel. „Všechny nás to mrzí, neznám asi nikoho, kdo by se na rozsvěcování vánočního stromu netěšil. V zájmu zdraví nás všech a snahy porazit ten otravný virus je ale nutné epidemiologická opatření bezvýhradně respektovat. S nadějí, že se příští rok vrátí život k normálu. Budeme rádi, pokud si co nejvíce našich občanů užije rozsvěcení vánočního stromu prostřednictvím internetovému přenosu, který nás, byť na dálku, společně propojí,“ vzkázal Roman Hoza, starosta města Hulína.

Rozsvícení vánočního stromu doprovodí program, jehož součástí bude promítání fotografií z těchto akcí z minulých let. Se svými zdravicemi se také na diváky obrátí starosta Roman Hoza a místostarosta Jiří Schaffer. „Samotné rozsvícení vánočního stromu si budou moci lidé odpočítat ve svých domovech, a ti, co bydlí na náměstí Míru, v oknech svých bytů. Věříme, že dokážeme společně vytvořit tu správnou slavnostní atmosféru, a to i přesto, že se tentokrát nepotkáme,“ prohlásil Jiří Schaffer.

Letošním vánočním stromem v Hulíně bude smrk, radnice jej dostala darem od nedaleké obce Skaštice. O jeho nastrojení se postará městská společnost, která již v těchto dnech vánočně zdobí vybrané budovy v majetku města a veřejné osvětlení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x