Vánoční strom už zdobí rožnovské Masarykovo náměstí. Rozsvítí se v pátek 26. listopadu

V Rožnově už stojí vánoční strom. Foto: web města Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovské Masarykovo náměstí od pátku 19. listopadu zdobí vánoční strom. Jedná se o jedenáctimetrovou jedli bělokorou, kterou městu věnovala paní Kaličinská ze Starého Zubří. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a také rozsvícení Betlému karpatského lidu se uskuteční v pátek 26. listopadu od 16.00 hodin, samotný akt rozsvícení je plánován na 10 minut po 17 hodině.

Rozsvícení vánočního stromu a spolu s ním i Betlému karpatského lidu je v Rožnově tradiční součástí předadventního kalendáře. V letošním roce se jedenáctimetrová jedle poprvé rozsvítí v pátek 26. listopadu. V rámci doprovodného programu se můžeme těšit na vystoupení kroužku flétničky ze Střediska volného času.

Představena bude také nová kniha Měsíční svit v ponuré noci života z edice Rožnovské malé tisky. Děti si mohou přinést své napsané vánoční přání. Odesílat se bude Ježíškovi andělskou poštou. Samotný akt rozsvícení vánočního stromu proběhne cca. v 17.10 hodin.

Ještě předtím mohou děti zamířit na hlavní budovu MěÚ na Masarykově náměstí do vánoční tvořivé dílny. Ta bude otevřena od 16.00 do 17.30 hodin a její součástí bude zdobení perníčků a výroba vánočních ozdob – andílků, svícínků a dárkových tašek. Na náměstí bude také probíhat prodej adventních věnců vyrobených klienty a pracovníky Charity Valašské Meziříčí ve službách, které působí v Rožnově pod Radhoštěm a okolních obcích. Celá páteční akce začíná už v 16 hodin.

Při rozsvícení stromu se rozžhne 24 světelných girland, které obsahují celkem 4800 LED diod. Kromě vánočního stromu je součástí výzdoby Masarykova náměstí také 107 prvků převěsů a girland, které budou pověšeny po celém obvodu náměstí a jejich rozvěšování již začalo. Vánoční osvětlení ozdobí také ulici Lázeňskou a lávku pro pěší u Společenského domu, spuštěno bude všechno souběžně s rozsvícením vánočního stromu v pátek 26. listopadu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x