Vánoční ZOO. Aneb zlaté ruce Josefa Krajči

Foto Josef Krajča
ZLÍNSKO - Pozoruhodnou "konkurenci" dostává zlínská věhlasná zoologická zahrada. Už loni udivil Josef Krajča z Veselé unikátním betlémem ze svítícího drátu včetně řady postav. Teď přišel před tolik očekávanými svátky s dalším unikátem.

Na zahradě rodinného domu ve Veselé na Zlínsku má totiž vánoční zoo. Tedy dílo, kterým se nemůže pyšnit snad nikdo na celém světě.

Tři měsíce intenzivní práce včetně sobot a nedělí. 16 postav zvířat v životní velikosti. 350 metrů drátu na betlému, stejné množství teď na nové zoo. 20 000 led žárovek. No prostě unikát jaký se opravdu nevidí.

Na zahradě je tak k vidění třeba slon, žirafa, lev, pštros, páv a mnoho dalšího.

„Rozsvítím vždy kolem půl páté navečer, když se setmí, zoo tu bude v plné parádě až do Tří králů,“ upřesňuje tvůrce jedinečného díla. To dělá radost místním lidem, návštěvníkům obce, ale i panu Krajčovi samotnému.

„Víte, člověk má pocit štěstí, když tu radost předává třeba dětem. Tak je to vlastně i pro mne ten nehezčí vánoční dárek,“ vypráví velešikovný sedmdesátiletý elektrikář s nadšením. A dodává, že nemusí jít o dílo konečné…

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x