Zítra startuje oblíbený fesťák Masters of Rock. Desítky policistů jsou v pohotovosti

Na Masters of Rock budou v pohotovosti desítky policistů. Ilustrační foto
VIZOVICE - Ve čtvrtek 13. července začíná ve Vizovicích tradiční festival rockové hudby, který potrvá až do neděle. Desítky policistů budou v těchto dnech ve zvýšené míře dohlížet ve Vizovicích a okolí na pořádek a bezpečnost. Tato akce výrazným způsobem ovlivní život nejen obyvatelům Vizovic a nejbližšího okolí, ale také policistům a samozřejmě i řidičům, kteří budou v polovině července Vizovicemi projíždět.

Ve Vizovicích jsou už od středy v pohotovosti policisté z několika obvodních oddělení, pohotovostního a eskortního oddělení, dopravní policisté, kriminalisté a nechybí ani policejní kynologové a jízdní policie. Stanovými městečky budou po celý festival projíždět policisté na čtyřkolkách. Policistům Krajského ředitelství policie Zlínského kraje budou nápomocni i policisté-nováčci z Útvaru policejního vzdělávání z Holešova, kteří budou součástí jednotlivých policejních hlídek. K dispozici mají muži zákona mimo jiné techniku Letecké služby Policie České republiky, kterou budou využívat v nočních hodinách v závislosti na aktuální situaci a konkrétních podmínkách.

„Všem řidičům se doporučuje, aby respektovali dopravní značení a uposlechli rady a pokyny policistů a pořadatelů. Parkovat lze výhradně na místech k tomu určených, kterých je v okolí areálu dostatek. Policisté vyzývají zejména k využití centrálního parkoviště po pravé straně s příjezdem od obce Zádveřice po tzv. staré Zádveřické,“ upozorňuje policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Opatrně by si měli počínat i řidiči, kteří Vizovicemi pouze projíždějí, protože lze očekávat zvýšený pohyb chodců nejen v areálu a jeho okolí, ale v celých Vizovicích. „Na silnici I/49 vedoucí ze Zlína do Vizovic bude u Vizovic vybudován koridor pro chodce, proto je třeba dodržovat stanovenou rychlost a přidejte k ní i opatrnost,“ pokračuje Kozumplíková.

Všechny návštěvníky policie také důrazně varuje před krádežemi, k nimž po dobu trvání festivalu každoročně dochází. Cenné věci proto nenechávejte ve stanech ani ve svých vozidlech a berte si je s sebou. Batohy a kabelky mějte neustále pod dohledem, zapnuté a pokud možno je neodkládejte.

„Uniformovaní policisté i kriminalisté specializovaní na majetkovou trestnou činnost budou procházet stanovými městečky a možnost krádeží tak minimalizovat, přesto je nutné převzít nad svými věcmi odpovědnost,“ dodává policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x