Ve městě slivovice se na koloběžkách jezdí s více než dvěma promile a ujíždí se před policisty

Ilustrační foto
VIZOVICE – O tom, že ve vyhlášeném městě slivovice se často konzumuje alkohol, není pochyb. Aby ale museli policisté pronásledovat podnapilé řidiče elektrických koloběžek, to už tak časté není...

Nápad ujet policistům na koloběžce je sám o sobě dost scestný. Tady byl ale přímo úměrný množství požitého alkoholu před jízdou,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V pátek večer chtěl policistům ve Vizovicích ujet třiačtyřicetiletý muž na koloběžce, který ale pochopil, že to pravděpodobně nezvládne, a po pár minutách zastavil.

Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 2,41 promile alkoholu. Policisté muži další jízdu zakázali,“ uvedla k prvnímu případu Kozumplíková.

Vítězství našich hokejistů se rozhodl oslavit třicetiletý muž, který se vydal na čerpací stanici dokoupit další zásoby alkoholu. I když na místě uviděl policejní vozidlo, nezabránilo mu to v jízdě na koloběžce směrem domů.

Policisté muže chtěli zastavit za pomoci výstražných znamení na vozidle, ale ten ujížděl dál. Vjel do protisměru jednosměrné ulice, nerespektoval dopravní značení a na koloběžce přejel dokonce brod řeky, který se mu stal osudným, a muž po pár metrech havaroval,“ pokračovala Monika Kozumplíková.

Muž nadýchal 2,14 promile alkoholu. Na místě ho ošetřili záchranáři.

Policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění, protože již před rokem řídil pod vlivem alkoholu a má zakázáno řízení až do roku 2025,“ upřesnila policejní mluvčí.

Podle zákona se v obou případech nejedná o jízdní kola, nýbrž o motocykly. „Řidiči jsou tak podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, mladší z nich také z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala Kozumplíková s tím, že mladšímu řidiči hrozí až tříletý trest odnětí svobody, starší může za mřížemi strávit rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x