Ve Ski areálu Razula se spustila sněžná děla

Foto: Valachy
VELKÉ KARLOVICE - Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích vrcholí přípravy na lyžařskou sezonu. V noci na pátek se zde rozjela sněžná děla, zároveň dorazila i první menší nadílka přírodního sněhu, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Provozovatelé chtějí v maximální míře využít současných mrazů a při příznivých podmínkách plánují nyní zasněžovat každou noc, aby přichystali sjezdovky k zahájení provozu. Datum ale zatím neznají.

„Zima letos přichází pozvolna a chceme na ni být dobře připravení. Očekáváme, že mnoho lidí letos dá přednost zimní dovolené na českých a moravských horách, proto také například posilujeme personál naší lyžařské školy, abychom zvládli zvýšený zájem. Stále přijímáme další zájemce,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Martin Pařízek. Tradičně se ve středisku jako první otevře rodinná sjezdovka Horal u hotelu Horal, kterou je možné díky kratší délce 350 metrů zasněžit a upravit během několika dnů. Později bude otevřena hlavní kilometrová sjezdovka Razula. „Věříme, že bude letos dostatek přírodního sněhu a zprovozníme opět i snowtubing,“ dodal Martin Pařízek.

Termín zahájení sezony zatím není jistý, závisí na podmínkách daných rozvolňováním nouzového stavu. Provozovatelé počítají s tím, že v souladu s avízovanými vládními nařízeními budou muset zajistit bezpečnostní pravidla pro pohyb návštěvníků. „Samozřejmě budeme vše respektovat, zatím stále čekáme na detaily. Byli bychom ale rádi, kdyby se mohlo začít lyžovat nejpozději na Vánoce. Období svátků je pro ekonomiku zimní sezony zásadní,“ dodal Martin Pařízek.

Ski areál Razula je součástí Resortu Valachy, který zahrnuje také čtyři hotely s wellness centry. Právě díky možnosti kombinovat lyžování a koupání je Resort Valachy v zimě velmi vyhledávaný. „Hosté si už zimní pobyty u nás průběžně rezervují, v některých termínech již budeme mít plno. Zvýšený zájem je jistě daný i tím, že garantujeme bezplatné storno pro případ změn nouzového stavu, takže hosté ví, že nic neriskují. Od tohoto týdne, kdy se začalo mluvit o možnosti opětovného otevření hotelů, se poptávka po zimních a silvestrovských pobytech i po vánočních dárkových poukazech dokonce ztrojnásobila,“ dodala mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Jako každý rok hotely resortu nabízí od ledna do března zimní pobyty s neomezeným wellness a skipasem v ceně či bezplatným zapůjčením běžek. Chystají se i doprovodné akce jako noční závod na běžkách Noční stopa Valachy, Maškarní lyžovačka nebo Škola běžeckého lyžování pro začátečníky i pokročilé.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x