Ve Slušovicích se otevřelo první krematorium zvířat v kraji. Zájem o zpopelnění mazlíčků je velký, říká provozovatel Martin Volčík

SLUŠOVICE – Rozloučit se s domácím mazlíčkem důstojně, citlivě a s pietou. To je poslání nového krematoria zvířat, které v tomto týdnu spustilo svůj provoz ve Slušovicích nedaleko Zlína. Jedná se o první a jediné zařízení tohoto druhu v celém Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Moderní budova krematoria v průběhu uplynulých měsíců vyrostla ve Slušovicích, necelých 15 kilometrů od centra Zlína. Majitelům domácích mazlíčků nabízí důstojné a citlivé rozloučení se zvířecími přáteli včetně veškerých dalších služeb, které s vyprovázením na poslední cestu souvisí.

Už několik týdnů na naší bezplatné nonstop lince odpovídáme na dotazy a zájem o zpopelnění zvířecích mazlíčků je velký,“ říká provozovatel zvířecího krematoria Martin Volčík.

Majitele uhynulého zvířete provedou zaměstnanci Krematoria zvířat Zlín krok za krokem celým procesem od prvního zavolání na nonstop linku až po předání urny. Krematorium nabízí komplexní služby od převozu kádeveru, tedy těla zvířete, z domácího prostředí nebo veteriny do krematoria, přes jeho uložení v chladicím boxu, zpopelnění a smuteční obřad, který proběhne zcela podle představ majitele.

K dispozici jsou urny v několika variantách a vzpomínkové předměty, například pietní šperky, odlitky otisků tlapek nebo vzpomínkové diamanty. Každý majitel mazlíčka dostane zdarma památeční list. Krematorium garantuje nezaměnitelnost díky speciálnímu přívěsku, který bude zvířátko provázet od předání zaměstnancům zařízení až po převzetí urny s popelem.

Přijímáme jakékoli domácí mazlíčky do váhy 95 kilogramů. Pokud nechtějí být majitelé přítomni kremaci ve smuteční síni, mohou zpopelnění sledovat online nebo pošleme záznam do e-mailu. Vždy se budeme snažit vyjít jim maximálně vstříc,“ dodává Martin Volčík.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x