Ve spodní části Mánesovy ulice v Kroměříži začal nově platit jednosměrný provoz

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Nové dopravní značení instalovali v minulých dnech pracovníci odborné firmy ve spodní části Mánesovy ulice v Kroměříži. Nově platí v úseku od křižovatky s ulicí U Rejdiště po ulici Denkova jednosměrný provoz, serveru Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Vondrášek.

Toto řešení doporučila dopravní komise a schválila ho městská rada. „Daný úsek komunikace je úzký, protijedoucí vozidla se zde těžko vyhýbají, projíždějí přes trávu a chodník, kam někteří řidiči také auta odstavovali,“ popsal důvody změny starosta Jaroslav Němec.

Na křižovatce ulic Mánesova a U Rejdiště jsou ve směru k ulici Denkova umístěny dopravní značky „Jednosměrný provoz“ a „Nejvyšší dovolená rychlost 30 kilometrů za hodinu“. „Jednosměrný úsek končí v ulici Mánesova na úrovni oploceného hřiště, odkud po ulici Denkova bude poslední část ulice opět obousměrná, aby bylo možné zde od ulice Denkova najet, například vysadit děti na zmíněném parkovišti, odkud po chodníku dojdou k základní škole,“ popsal Vlastimil Foltýn z odboru služeb. Změna značení se nedotkne cyklistů, kteří nadále budou moci ulicí projíždět oběma směry.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x