Ve Valašském Meziříčí v pondělí začne rozsáhlá oprava komunikace

Ve Valašském Meziříčí v pondělí začne rozsáhlá oprava komunikace. Foto: TZ ŘSD ZK
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Trpělivostí se od pondělí budou muset obrnit řidiči ve Valašském Meziříčí. Druhého srpna tam totiž bude zahájena rozsáhlá oprava silnice I/35, která se neobejde bez dopravních omezení. S ohledem na velký objem prací potrvá rekonstrukce několik měsíců. Pokud půjde vše podle plánu, skončit by mohla do konce roku.

Opraven bude úsek v ulici Rožnovská od kruhového objezdu u kostela sv. Jakuba až po křižovatku s ulicí Solární v celkové délce cca 1500 m. Silnice I/35 bude od pondělí částečně uzavřena a průjezdná pouze ve směru do Rožnova pod Radhoštěm. V opačném směru z Rožnova pod Radhoštěm do Valašského Meziříčí využijí vozidla nad 7,5 t objízdnou trasu, která vede přes Frenštát pod Radhoštěm, Kopřivnici, Příbor a Nový Jičín. Pro automobily do 7,5 t je stanovena kratší objízdná trasa přes Krhovou. Pokud stavební akci bude přát počasí, měly by být práce dokončeny ještě v tomto roce. Výše investice činí 53 mil. Kč bez DPH.

V rámci stavebních úprav bude provedeno obnovení a doplnění odvodnění pomocí uličních vpustí, osazení obrub, úpravy napojení a sjezdů, dále obnova a doplnění svislého a vodorovného dopravního značení silnice. Chodník stavbou nebude dotčen. Omezení se dotknou i pěších tras. Přechody pro chodce budou na silnici I/35 uzavřeny. Dále bude přechod pro chodce uzavřen i u obchodního domu Lidl. Vzhledem k uzavření přechodů pro chodce na silnici I/35 bude vytvořen dočasný přechod pro chodce u čerpací stanice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x