Ve Valašském Slavíně bude uložena urna Dany Zátopkové

Dana Zátopková (Foto: www.nmvp.cz)
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Ve Valašském Slavíně v areálu Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm se uskuteční oficiální rozloučení a uložení urny Dany Zátopkové. Událost je naplánována na pátek 18. září, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Petra Graclíková.

Oficiální rozloučení s olympioničkou Danou Zátopkovou je připraveno na pátek 18. září v 16.00 hodin. Od 15.00 hodin bude pro veřejnost vstup do areálu muzea zdarma tak, aby se mohl rozloučení s Danou Zátopkovou zúčastnit kdokoliv.

Jelikož Dana Zátopková zesnula na jaře roku 2020 ve věku 97 let v období, kdy bylo zakázáno se scházet ve větším počtu lidí, byl její pohřeb zorganizován pouze v komorním duchu. Atletická legenda Dana Zátopková navštěvovala Rožnov pod Radhoštěm pravidelně a byla u mnoha důležitých událostí, jako bylo například oficiální otevření atletického areálu Dany Zátopkové.

V pátek 18. září bude od 15.00 hodin otevřen areál Dřevěného městečka pro veřejnost zdarma a připravena je cimbálová muzika, kterou měla Dana Zátopková velmi v oblibě. Na rozloučení nebudou chybět také zástupci Českého olympijského výboru a její přátelé, kteří se s ní chtějí rozloučit. Uložení ostatků vedle jejího manžela se uskuteční na hřbitově Valašský Slavín. Následující den 19. září se bude konat tradiční závod rodným krajem Emila Zátopka.

„Dana Zátopková byla velmi energická žena a vše kolem ní bylo vždy naplněno smíchem. Tohle setkání či rozloučení by nemělo být o smutku, ale o vzpomínání na Danu s úsměvem. Zvu všechny, kteří měli Danu rádi, aby si v pátek odpoledne udělali čas a přišli na Danu Zátopkovou společně s námi zavzpomínat,“ uvedl starosta města Radim Holiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x