Ve Velkých Karlovicích jsou stále dobré sněhové podmínky

Sjezdovka Razula (Foto: Resort Valachy Velké Karlovice)
VELKÉ KARLOVICE - Ve Ski areálu Razula Velké Karlovice napadlo v úterý a středu až 20 centimetrů sněhu. I přes očekávané oteplení by tu měly být stále dobré sněhové podmínky, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

V dalších dnech se sice má mírně oteplit, ale teploty by ve Velkých Karlovicích měly vystoupat maximálně na 5 °C. „Při této teplotě nečekáme, že by současná dostatečná sněhová pokrývka měla výrazněji utrpět. Podmínky pro sáňkování a snowtubing tak budou i o víkendu velmi dobré,“ konstatovala Žáčková.

Snowtubingovou dráhu zde denně upravují tak, aby byla dobře sjízdná a dostatečně rychlá. „Jsme připravení i o víkendu se přizpůsobovat aktuální situaci. Snowtubing je v provozu denně od 10.00 do 16.00 hodin.
Otevřena jsou také výdejní okénka v Bistru Razula a hotelu Horal, o víkendech bývá v provozu i Skibufet u sjezdovky Horal. K dispozici je i půjčovna běžek a skialpů u sjezdovky Razula,“ dodala Žáčková.

V právě končícím týdnu měli jarní prázdniny školáci z Ostravy, což se ve Velkých Karlovicích projevilo vyšší návštěvností snowtubingu i výdejních okének. Přijíždělo také více běžkařů. Ostrava je v dojezdové vzdálenosti zhruba hodinu, mnoho rodičů toho využívalo pro výlety na otočku.

Příští týden mají prázdniny školáci z Brna a okolí. „To je v našich hotelech každoročně nejsilnější týden zimní sezony. Již z podzimu jsme měli hotely v tomto termínu prakticky plné. Po prodloužení nouzového stavu jsme v tomto týdnu všechny rezervace telefonicky rušili a nutno přiznat, že to bylo emočně vypjaté. Tak krásnou zasněženou zimu jsme u nás již neměli řadu let, hosté se těšili a do poslední chvíle věřili, že si budou moci přijet odpočinout. Je velmi znát, že lidem dochází trpělivost s akceptováním vládních opatření,“ uzavřela Žáčková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x