Ve veřejné vánoční sbírce v Uherském Hradišti padl rekord

Foto: Město Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Lidé v Uherském Hradišti opět dokázali, že mají srdce na pravém místě. Ve veřejné vánoční sbírce letos na charitativní účely věnovali rekordní částku – přes 76 tisíc korun!

Tradiční předvánoční sbírka, při které mohou každoročně občané a návštěvníci města přispět do pokladničky u dřevěného betléma na Masarykově náměstí, začala 1. prosince. Pokladnička byla otevřena 27. prosince a výše jejího obsahu prozradila nový rekord.

Do dnešního dne se nejvyšší částku ve veřejné předvánoční sbírce v Uherském Hradišti podařilo vybrat v roce 2017, kdy lidé do pokladniček vložili na charitativní účely 70 762 korun. Letošní částka je ještě o více než 6 tisíc vyšší, konkrétně jde o 76.808 korun!“ upřesnil tiskový mluvčí Jan Pášma.

Výtěžek sbírky, která se v Uherském Hradišti koná pravidelně už dvě desítky let, letos připadne žákům Základní školy a Mateřské školy na Šafaříkově ulici. Peníze půjdou na podporu dětí s kombinovaným postižením a poruchou autistického spektra.

„Chtěl bych všem lidem, kteří do sbírky přispěli, vyjádřit naše upřímné poděkování za tuto neuvěřitelnou podporu. S každým příspěvkem jste přinesli kus světla do života těch, kteří to potřebují nejvíce. Jsem hrdý na to, že v našem městě jsou takto solidární lidé, kterým slova jako soucit a podpora nejsou cizí. Ještě jednou děkuji,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Slavnostní předání výtěžku letošní sbírky Základní škole a Mateřské škole Šafaříkova se uskuteční 3. ledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x