Ve Vrběticích začal po zimě opět plošný sběr munice

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
VLACHOVICE-VRBĚTICE - Ve vrbětickém areálu začal po zimní přestávce plošný pyrotechnický sběr munice a muničních elementů v blízkosti druhého epicentra exploze. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

V těchto činnostech budou policisté pokračovat i v následujících dnech. Z tohoto důvodu bude s ohledem na bezpečnost občanů od čtvrtka 5. března 2020 opět uzavírána komunikace mezi Haluzicemi a Lipovou, a to v době od 8.00 do 16.00 hodin. „Uzavírání provozu uvedené pozemní komunikace bude realizováno každodenně, s možností operativních úprav doby uzavření. Složky integrovaného záchranného systému opět umožní v době uzavření silnice od 8.00 do 8.30 hodin průjezd autobusových spojů, které jsou uvedeny v aktuálním dopravním řádu. O obnovení prací v areálu i uzavírání komunikace byli vyrozuměni starostové všech dotčených obcí,“ řekla Javorková.

Práce na ohledání druhého epicentra exploze prozatím po zimní pauze obnoveny nebyly. Velitel zásahu bude reagovat na vývoj klimatických podmínek, a pokud bude předpověď příznivá, práce na ohledání zahájí. „Terén je v areálu velmi podmáčený, což ztěžuje používání těžké techniky, kterou k činnostem na ohledání druhého místa výbuchu nezbytně potřebujeme. Práce v areálu byly přerušeny ke konci loňského roku,“ upřesnila policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x