Ve Vsetíně hořelo v jednom z bytů třípodlažního domu. Požár napáchal škodu za milion a půl korun

Foto: HZS ZK
VSETÍN – Vstup do nového roku si majitelé bytu ve Vsetíně určitě představovali jinak. V sobotu 1. ledna odpoledne vypukl uvnitř jednoho z bytů třípodlažního bytového domu požár, který způsobil škody ve výši půl druhého milionu korun.

Krátce po druhé hodině odpolední na Nový rok vyjeli k hlášenému požáru vsetínští profesionální a dobrovolní hasiči, které doprovázela také hasičská jednotka z Jablůnky. Požár vypukl v přízemním bytě třípodlažního bytu v ulici Benátky

Požáru si všimli lidé z protějšího domu, kteří také přivolali pomoc,“ upřesnila tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Majitelé bytu nebyli v době požáru přítomni. Ostatní obyvatelé bytového domu preventivně sami opustili budovu, takže evakuace nebyla potřeba.

K samotné likvidaci použili hasiči dva vysokotlaké proudy vody a během chvíle měli požár uhašený. K požáru došlo v prostorách obývacího pokoje, zničena byla především sedačka a její blízké okolí včetně okna,“ popsala zásah hasičských jednotek Javoříková.

Přestože se požár nerozšířil do dalších pokojů, vznikla také v nich velká škoda na majetku, která byla později vyčíslena na jeden a půl milionu korun.

Policisté o požáru následně vyrozuměli majitele bytu. Ti okamžitě přijeli na místo a když uviděli, co u nich v domě ničivý požár napáchal, byli v šoku. Hasiči jim proto muselo poskytnout potřebnou posttraumatickou péči.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x